Workflow van het creatieve proces

Stel je voor dat je jouw boodschap moet overbrengen bij klanten of werknemers, dan zijn er twee populaire manieren om dit te doen. De eerste is erg traditioneel: met tekst. De tweede is een uitleganimatie video met krachtige beelden en een duidelijk verhaal. Video is overduidelijk een effectievere manier om een boodschap te communiceren aan de doelgroep. De doelgroep krijgt de boodschap op een visuele maar ook op een auditieve manier mee. 

Het proces om een geanimeerde uitleg video te ontwikkelen bestaat uit verschillende stadia. We gaan pas door naar de volgende fase als jij de huidige fase hebt goedgekeurd. Met deze workflow creëren we samen een geanimeerde video waar iedereen blij van wordt!

01

Script

Het script is de basis van de animatie; dit is de boodschap die jij wilt overbrengen over je bedrijf, product of dienst. Maar hoelang mag deze zijn?

Een ideaal videoscript van 60 seconden bestaat uit ongeveer 150 woorden of zelfs minder. Met deze hoeveelheid woorden kun je alle belangrijke product- of service kenmerken laten passeren. De pitch bevat meestal voldoende informatie om de interesse van de kijker op te wekken en ze niet te vervelen met lange uitleg. Video’s van 60 seconden presteren het beste in de wanneer je klant zich nog aan het oriënteren is.

Een middellange animatie is doorgaans 90seconden, ongeveer 180 tot 240 woorden. Dit is voldoende tijd om het probleem van de klant te noemen, de oplossing te bieden en te laten zien hoe je product, dienst of merk dit effectief kan aanpakken. Feis Animations raad echter aan om niet meer dan 200 woorden te gebruiken, omdat dit het meest optimaal is en de kijker geen cognitieve overbelasting ervaart.

Workflow Scipt fase

02

Script Breakdown

Wanneer je helemaal tevreden bent over het script gaan we aan de slag met het visuele concept van je animatie. In deze fase van de workflow beginnen we bij de kern van het verhaal en bedenken we hoe deze elementen te verbeelden zijn. Wat gaan we zien wanneer de stukken uitgesproken worden door de voice-over?

03

Stijl ontwikkeling

We hebben bepaald wat we in beeld gaan laten zien maar nog niet hoe. Jouw animatie verdient natuurlijke een unieke stijl en in deze fase van de workflow gaan we opzoek naar de stijl die het beste die bij het merk, dienst of product past. Zo zorgen we ervoor dat de geanimeerde video naadloos aansluit bij alle andere marketing uitingen.

04

Storyboarden & illustreren

Wanneer deze fase gestart wordt zijn alle basis bouwstenen duidelijk. Het visuele concept staat en we weten wat er in beeld gaat komen. Alles kan nu gevisualiseerd worden. De platte teksten worden omgezet naar prachtige illustraties die goed aansluiten bij jouw huisstijl.

05

Animatie & magie

Dit is het moment dat alles echt tot leven gaat komen! De illustraties worden op de voice-over geplaatst en alles gaat bewegen. Iedere animatie is uniek dus dit proces wordt geheel handmatig gedaan. Zo wordt ervoor gezorgd dat de karakters op de juiste manier door de scenes heen bewegen en de boodschap aankomt zoals dit bedoeld was.

06

Feedback &
de laatste details

We doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat, zodra je de animatie ziet, je omvergeblazen wordt door het resultaat. Maar het kan zijn dat er toch nog een paar dingetjes anders moeten om zo aan je eisen en business goals te voldoen. In deze fase van de workflow horen we graag wat je ervan vind en wat er eventueel anders moet. Zo creëren we samen een geanimeerde video waar iedereen blij van wordt!

Benieuwd naar de kosten om een animatie te maken?

Projecten die je
voor gingen

Hulp nodig bij het overbrengen van jouw boodschap?