2D karakter animatie

Je boodschap makkelijk gemaakt

Vertel je verhaal met toffe graphics middels een 2D karakter animatie

Waarom een 2D karakter animatie?

Een 2D karakter animatie roept emotie, gevoel en associaties op bij je doelgroep. Het helpt bij het opbouwen van een emotionele connectie tussen je merk, product of dienst, en je klant. Een 2D karakter animatie kan je bedrijf meer persoonlijke interactie met de doelgroep creëren en beter het vertrouwen opbouwen.

Wil jij een 2D karakter animatie laten maken? Ideaal om ingewikkelde informatie op een eenvoudige manier uit te leggen. Feis Animations weet de boodschap die jij wilt overbrengen samen te voegen met professionele illustraties en personages. Dit allemaal in de huisstijl van jouw bedrijf!

Geef je sales een boost​

Genereer meer leads en verhoor conversie door reclame te maken voor je merk en product middels aantrekkelijke 2D karakter animatie.

Ondersteun je klanten

Gebruik leuke geanimeerde karakters in je klantenonboarding-ervaring om mensen te leren hoe ze met je product moeten omgaan of van je dienst gebruik kunnen maken.

Maak je verhaal begrijpelijk

Gebruik leuke geanimeerde karakters in je klantenonboarding-ervaring om mensen te leren hoe ze met je product moeten omgaan of van je dienst gebruik kunnen maken.

Voorbeeld zien van een 2d karakter animatie?

Het creatieve proces

Het proces om een 2D karakter animatie te ontwikkelen bestaat uit verschillende stadia waarbij we enkel doorgaan naar de volgende fase wanneer jij de voorgaande fase hebt goedgekeurd. Zo creëren we samen een geanimeerde video waar iedereen blij van wordt

De 6 stappen in een notendop:

 • Script
 • Audio- Visuele breakdown
 • Stijl ontwikkeling
 • Storyboard
 • Animeren
 • Afwerking

Wil je meer weten over het werkproces en hoe we een  uitleg animatie met impact ontwikkelen?

Wat zijn de kosten van een 2D karakter animatie?

De kosten voor een 2D karakter animatie wordt voornamelijk bepaald door de tijdsduur van de animatie. Een langere video kost immers meer tijd om te produceren. Afhankelijk van hoe uitgebreid de illustraties zijn starten we met een tarief van €2395 voor de eerste 60 seconden. Wil je meer uitleggen en moet de animatie langer worden, dan betaal je €145,- voor iedere extra 5 seconden.

Wanneer je een 2D karakter animatie besteld krijg je een storyboard, professionele illustraties met karakters, dynamische animaties, voice-over, stock muziek en een basis sound design.

*alle bedragen zijn exclusief 21% btw

2D animatie

vanaf €2395 excl.

Professionele illustraties met karakters en dynamische animaties.

 • Tot 60 seconden
 • Na 1 minuut €145,- per 5 seconden
 • Storyboard
 • Uitgebreide illustraties
 • Voiceover
 • Stock muziek
 • Sound design

Ga voor een animatie op maat

Bij Feis Animations bieden we jou de mogelijkheid om je animatie op maat samen te stellen, zodat je volledige controle hebt over de elementen die je wilt toevoegen.

Hierdoor kun je kosten besparen, omdat je enkel betaalt voor de aanvullende modules die je nodig hebt om je animatie tot leven te laten komen.

Normaal gesproken zou je de stap moeten maken naar een duurdere prijscategorie om een “luxe” animatie te laten maken, maar dat betekent ook betalen voor andere diensten die bij deze prijscategorie horen, terwijl je misschien maar één van deze diensten nodig hebt.

Bij ons kies je gewoon de specifieke module als aanvulling op je 2D-animatie, zonder te betalen voor een volledig andere dienst met een hoger prijskaartje.

Aanvullende modules

Custom karakters

€520 excl. extra

Bij Feis Animaties ontwerpen we illustraties specifiek voor onze klanten. Soms is het echter nodig om een stapje verder te gaan.

Heb je bijvoorbeeld interesse in het creëren van een eigen mascotte als personage? Of wil je alledaagse figuren tot leven laten komen? Misschien is het zelfs essentieel dat het personage een specifieke uitstraling heeft?

In dat geval bieden we onze “Custom karakters” module aan.

Extra karakters

vanaf €520 excl. extra

Voor complexe animaties waarin veel diverse personen verschijnen, zoals collega’s of personages die verschillende afdelingen van een bedrijf vertegenwoordigen, bieden we onze “Extra karakters” module aan.

Deze module is nodig wanneer je animatie meer dan 5 verschillende karakters bevat, of wanneer er scenes zijn waarin meer dan 3 personen tegelijkertijd in beeld verschijnen

 • Tot 60 seconden
 • Na 1 minuut €40,- per 5 seconden

Meer beweging

vanaf €520 excl. extra

Soms heb je meer nodig dan stilstaande personages die alleen dingen aanwijzen.

Wanneer complexe handelingen zoals lopen, rennen, vliegen, vallen, opstaan en weer doorgaan vereist zijn, bieden we de “Meer beweging” module aan. Deze module zorgt ervoor dat de personages dynamisch tot leven komen in de animatie.

 • Tot 60 seconden
 • Na 1 minuut €40,- per 5 seconden

Waar wacht je nog op?

Professionele illustraties en toffe karakters in de stijl van jouw huisstijl. Een 2D karakter animatie is de oplossing om de boodschap in een keer duidelijk te maken. Het roept niet alleen herkenning op bij de doelgroep maar het helpt ook bij het opbouwen van een emotionele connectie tussen je merk, product of dienst met een potentiële klant. Grijp de aandacht, zodat je de kern van de boodschap in één keer duidelijk maakt!

Feis Animations levert de beste 2D karakter animaties voor een aantrekkelijke prijs. Met jarenlange ervaring helpen we graag met het verduidelijkt of versterken van jouw boodschap. Dat wil jij toch ook?

Animatie is enorm breed inzetbaar. Denk aan klant onboarding, online advertenties, webcontent, sociale media, en e-mailmarketing. Animatie is namelijk veelzijdig in te zetten en past bij iedere fase van de klantreis. Wat hebben animaties van al deze uitingen met elkaar gemeen? Jouw boodschap wordt op een eenvoudige begrijpbare manier over gedragen aan jouw doelgroep. Dit resulteert in een flinke verhoging van je rendement. Een animatie verdient zichzelf dan ook veelal meerdere malen terug.

Lees meer over de voordelen van animatie

De doorlooptijd van een animatie ligt gemiddeld rond de 3 weken. Maar indien je een krappere deadline hebt, dan is het ook mogelijk op dit proces te versnellen en zo de animatie in een kortere tijd te ontwikkelen. Het is dan natuurlijk wel van belang dat er snel feedback gegeven wordt gedurende de verschillende feedback momenten in het proces.

De kosten van een animatie video zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo bepaalt de stijl van de animatie een groot deel van de kosten, maar denk ook aan de lengte van de animatie. Wil je gebruik maken van eenvoudige animatie technieken of uitgebreidere technieken?

Feis Animation biedt drie animatie pakketten aan. Benieuwd wat de een animatie laten maken kost? Selecteer dan het pakket die het beste aansluit bij jouw wensen, zakelijke doelen en doelgroep om een offerte op te vragen.

Een uitleganimatie is een marketing video van tussen de 30 en 120 seconden lang. Deze wordt ingezet om jouw boodschap, product, service of bedrijfsconcept over te brengen aan je doelgroep. Het gebruik van animatie stelt bedrijven instaat om een aantrekkelijke elevator pitch te creëren, zich te onderscheiden van de concurrentie en de klankbetrokkenheid te vergroten door middel van toffe illustraties en personages met een uitnodigende verhaallijn. Zo komt jouw boodschap ècht over.

Jazeker, jij bent tenslotte expert op inhoudelijk gebied. Indien nodig schaven wij de tekst bij zodat deze perfect bij de animatie past.

Het is voor ons van belang dat we een aantal bestanden aangeleverd krijgen. Deze gebruiken we in het ontwerp van de animatie. Dit zijn:

 • Stijlgids van het bedrijf (indien beschikbaar)
 • De kleurcodes en het lettertype
 • Logo als vector. (Dat kan zijn een .EPS of een .Ai bestand)

Een ideaal videoscript van 60 seconden bestaat uit ongeveer 150 woorden of zelfs minder. Met deze hoeveelheid woorden kun je alle belangrijke product- of service kenmerken laten passeren. De pitch bevat meestal voldoende informatie om de interesse van de kijker op te wekken en ze niet te vervelen met lange uitleg. Videos van 60 seconden presteren het beste in de wanneer je klant zich nog aan het oriënteren is.

Een middellange animatie is doorgaans 90seconden. Dit is voldoende tijd om het probleem van de klant te noemen, de oplossing te bieden en te laten zien hoe je product, dienst of merk dit effectief kan aanpakken.

Het script van een 90 seconden durende uitleganimatie bestaat uit ongeveer 180 tot 240 woorden, afhankelijk van de spreeksnelheid die je kiest. Feis Animations raad echter aan om niet meer dan 200 woorden te gebruiken, omdat dit het meest optimaal is en de kijker geen cognitieve overbelasting ervaart.