Custom animatie op maat

Je boodschap makkelijk gemaakt

Vertel je verhaal met met een custom animatie op maat

Waarom een custom animatie op maat?

De naam doet het al vermoeden, een custom animatie is een animatie op maat. Een die volledig is aangepast op jouw wensen, zakelijke doelen en doelgroep. Wil je een breed scala aan karakters in complexe scenes? Geen probleem! Met een custom animatie op maat kunnen we alle stijlen maken waarin zelfs jouw mascotte terugkomt.

Het gebruik van animatie stelt bedrijven in staat om een aantrekkelijke elevator pitch te creëren, zich te onderscheiden van de concurrentie, en de klantbetrokkenheid te vergroten door middel van toffe illustraties en personages, en een uitnodigende verhaallijn. Zo komt jouw boodschap ècht over!

Custom animatie op maat

Geef je sales een boost​

Een custom animatie is een goede oplossing voor bedrijven van allerlei soorten en maten die hun marketing op verschillende platforms willen uitvoeren. Ze presteren namelijk uitstekend als het gaat om klant betrokkenheid onafhankelijk van waar je de animatie op inzet!

Ondersteun je klanten

Gebruik leuke geanimeerde karakters in je klantenonboarding-ervaring om mensen te leren hoe ze met je product moeten omgaan of van je dienst gebruik kunnen maken.

Maak je verhaal begrijpelijk

Custom animaties kunnen helpen om je ondernemingen, product concepten en complexe informatie op een eenvoudig te begrijpen manier uit te leggen.

Voorbeeld zien van een custom animatie op maat?

Het creatieve proces

Het proces om een custom animatie op maat te ontwikkelen bestaat uit verschillende stadia waarbij we enkel doorgaan naar de volgende fase wanneer jij de voorgaande fase hebt goedgekeurd. Zo creëren we samen een geanimeerde video waar iedereen blij van wordt!

De 6 stappen in een notendop:

 • Script
 • Audio- Visuele breakdown
 • Stijl ontwikkeling
 • Storyboard
 • Animeren
 • Afwerking

Wil je meer weten over het werkproces en hoe we een  uitleg animatie met impact ontwikkelen?

Wat kost een een custom animatie op maat?

De kosten van een custom animatie op maat wordt grotendeels bepaald door de tijdsduur van de animatie. Een langere video kost immers meer tijd op te produceren. Zo zijn de kosten voor de eerste 60 seconden €3500. Wanneer je meer wilt uitleggen en moet de animatie langer worden, dan betaal je €140 voor iedere extra 5 seconden.

Het kost wat meer, maar dan heb je ook wat! Bij het ontwikkelen van een custom animatie op maat wordt er veel tijd en energie gestoken om de animatie exact aan te laten sluiten op jouw wensen. Complexe scenes worden geïllustreerd en worden voorzien van interactieve animaties. Verder is er bij dit pakket ook een storyboard, logo animatie, voice-over, stock muziek en een basis sound design inbegrepen.

*alle bedragen zijn exclusief 21% btw

Custom

vanaf €3500 excl.

Basis animatie met gebruik van iconen en basisvormen.
 • Tot 60 seconden
 • Na 1 minuut €140,- per 5 seconden
 • Storyboard
 • Complexe illustraties
 • Logo animatie
 • Voiceover
 • Stock muziek
 • Sound design

Waar wacht je nog op?

Een custom animatie op maat is de oplossing wanneer je veel en ingewikkelde informatie wilt uitleggen. Zo kun je jouw boodschap overbrengen in scenes met herkenbare situaties zodat jouw doelgroep direct begrijpt wat je bedoelt. De kern van de boodschap blijft hierdoor goed hangen, en dat is wat je wilt! Dit resulteert in een flinke verhoging van je rendement. Een animatie verdient zichzelf dan ook veelal meerdere malen terug.

Feis Animaties helpt je graag bij het ontwikkelen van de beste custom animatie op maat. Zeg nou zelf; een animatie die perfect aansluit bij jouw bedrijf en jouw doelen.  Dat wil jij toch ook?

Animatie is enorm breed inzetbaar. Denk aan klant onboarding, online advertenties, webcontent, sociale media, en e-mailmarketing. Animatie is namelijk veelzijdig in te zetten en past bij iedere fase van de klantreis. Wat hebben animaties van al deze uitingen met elkaar gemeen? Jouw boodschap wordt op een eenvoudige begrijpbare manier over gedragen aan jouw doelgroep. Dit resulteert in een flinke verhoging van je rendement. Een animatie verdient zichzelf dan ook veelal meerdere malen terug.

Lees meer over de voordelen van animatie

De doorlooptijd van een animatie ligt gemiddeld rond de 3 weken. Maar indien je een krappere deadline hebt, dan is het ook mogelijk op dit proces te versnellen en zo de animatie in een kortere tijd te ontwikkelen. Het is dan natuurlijk wel van belang dat er snel feedback gegeven wordt gedurende de verschillende feedback momenten in het proces.

De kosten van een animatie video zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo bepaalt de stijl van de animatie een groot deel van de kosten, maar denk ook aan de lengte van de animatie. Wil je gebruik maken van eenvoudige animatie technieken of uitgebreidere technieken?

Feis Animation biedt drie animatie pakketten aan. Benieuwd wat de een animatie laten maken kost? Selecteer dan het pakket die het beste aansluit bij jouw wensen, zakelijke doelen en doelgroep om een offerte op te vragen.

Een uitleganimatie is een marketing video van tussen de 30 en 120 seconden lang. Deze wordt ingezet om jouw boodschap, product, service of bedrijfsconcept over te brengen aan je doelgroep. Het gebruik van animatie stelt bedrijven instaat om een aantrekkelijke elevator pitch te creëren, zich te onderscheiden van de concurrentie en de klankbetrokkenheid te vergroten door middel van toffe illustraties en personages met een uitnodigende verhaallijn. Zo komt jouw boodschap ècht over.

Jazeker, jij bent tenslotte expert op inhoudelijk gebied. Indien nodig schaven wij de tekst bij zodat deze perfect bij de animatie past.

Het is voor ons van belang dat we een aantal bestanden aangeleverd krijgen. Deze gebruiken we in het ontwerp van de animatie. Dit zijn:

 • Stijlgids van het bedrijf (indien beschikbaar)
 • De kleurcodes en het lettertype
 • Logo als vector. (Dat kan zijn een .EPS of een .Ai bestand)

Een ideaal videoscript van 60 seconden bestaat uit ongeveer 150 woorden of zelfs minder. Met deze hoeveelheid woorden kun je alle belangrijke product- of service kenmerken laten passeren. De pitch bevat meestal voldoende informatie om de interesse van de kijker op te wekken en ze niet te vervelen met lange uitleg. Videos van 60 seconden presteren het beste in de wanneer je klant zich nog aan het oriënteren is.

Een middellange animatie is doorgaans 90seconden. Dit is voldoende tijd om het probleem van de klant te noemen, de oplossing te bieden en te laten zien hoe je product, dienst of merk dit effectief kan aanpakken.

Het script van een 90 seconden durende uitleganimatie bestaat uit ongeveer 180 tot 240 woorden, afhankelijk van de spreeksnelheid die je kiest. Feis Animations raad echter aan om niet meer dan 200 woorden te gebruiken, omdat dit het meest optimaal is en de kijker geen cognitieve overbelasting ervaart.