Animatie laten maken

Animatie laten maken

Bedrijven in verschillende sectoren zetten animatie in bij klant onboarding, online advertenties, webcontent, sociale media en e-mailmarketing. Animatie is namelijk veelzijdig in te zetten en past bij iedere fase van de klantreis. Het geeft je merkpresentatie, productdemonstratie of service promotie een echte boost!

Feis Animations helpt je met het duidelijk overbrengen van jouw boodschap en brengt het tot leven met behulp van de meest populaire en mooiste animatie stijlen en technieken.

Wat is een uitleganimatie?

Een uitleganimatie is een marketing video van tussen de 30 en 120 seconden lang. Deze wordt ingezet om je bedrijf, product, service of bedrijfsconcept over te brengen aan je doelgroep. Het gebruik van animatie stelt bedrijven in staat om een aantrekkelijke elevator pitch te creëren, zich te onderscheiden van de concurrentie en de klantbetrokkenheid te vergroten door middel van toffe illustraties en personages met een uitnodigende verhaallijn. Zo komt jouw boodschap echt over

Animatie laten maken

De voordelen van een animatie laten maken

Maak verbinding met je doelgroep

Animatie roept emotie, gevoel en associaties op bij de doelgroep. Het helpt met het opbouwen van een emotionele connectie tussen het merk, product of dienst en met de klant. Met een uitleganimatie kan jouw bedrijf meer persoonlijke interactie met de doelgroep creëren en makkelijker vertrouwen opbouwen.

Maak je verhaal begrijpelijk​

Een uitleganimatie stelt je in staat om een gecompliceerde boodschap te versimpelen naar de basis. Laat de kern van je boodschap zien in eenvoudige scenes. Een uitleganimatie maakt leren leuk! Daarom gebruiken bedrijven het op grote schaal voor interne training, opleiding en onboarding van medewerkers. We leren immers effectiever als we tegelijkertijd plezier hebben!

Versterk je sales pitch

Een uitleganimatie is uitstekend geschikt als onderdeel van je sales pitch. Versterk je service- of productpresentatie met een uitnodigend verhaal, dynamische animaties, toffe illustraties en een pakkende voice-over. Een uitleganimatie helpt om de kern van jouw boodschap duidelijk over te brengen.

Geef je social media een boost!

Een uitleganimatie is een goede oplossing voor bedrijven van allerlei soorten en maten die hun marketing op verschillende platforms willen uitvoeren. Ze presteren namelijk uitstekend als het gaat om klantbetrokkenheid, onafhankelijk van waar je de animatie op inzet!

Benieuwd naar de kosten om een animatie te maken?

Vertel je verhaal
met motiongraphics

Een motiongraphic animatie maakt voornamelijk gebruik maakt van strakke vormen, iconen en teksten. Dit komt formeler over in vergelijking tot een animatie die gebruik maakt van karakters. Motiongraphic animaties zijn ideaal om processen, informatiestructuren en datasystemen te verbeelden.

Geef je animatie
karakter

Een 2D karakter animatie roept emotie, gevoel en associaties op bij de doelgroep. Het helpt je om meer persoonlijke interactie met de doelgroep te creëren en vertrouwen op te bouwen.

Toch liever een animatie op maat?

Met een custom animatie op maat kunnen we alle stijlen maken waarin zelfs jouw mascotte terugkomt! Deze animatie is aangepast op jouw wensen, zakelijke doelen en doelgroep. Onderscheid je van de concurrentie en vergroot klantbetrokkenheid door middel van toffe illustraties, karakters en een uitnodigende verhaallijn. Zo komt jouw boodschap echt over!

Hoe kan je animatie inzetten?

Trek je doelgroep aan met:

Videoadvertenties
Genereer meer leads en verhoog conversie door reclame te maken voor je merk en product middels aantrekkelijke uitleganimaties.

Teaservideo’s
Stimuleer de buzz rondom een product release door deze te promoten in je uitleg animatie.

Salesvideo’s
Je kunt je bedrijfsstrategie, producten en diensten op een innovatievere en begrijpelijkere manier presenteren wanneer je gebruik maakt van een uitleganimatie voor verkoop.

Leg je product, dienst of idee uit aan de hand van:​

Uitleganimaties
Uitleganimaties kunnen helpen om je ondernemingen, product concepten en complexe informatie op een eenvoudig te begrijpen manier uit te leggen.

 

Productdemo’s
Verander je productdemo in een aantrekkelijke animatie video. Veel experts zeggen dat het gebruik van een uitlegvideo tegenwoordig een verplicht onderdeel van een product strategie is.

 

Event video’s
Vergroot de berichtgeving rondom je event door de beleving in een uitlegvideo te verwerken.

Ondersteun je prospects en klanten met:

Trainingsvideo’s
Maak een uitleg animatie om trainingssessies aantrekkelijker en leuker te maken voor je medewerkers.

 

Onboarding video’s
Gebruik leuke geanimeerde karakters in je klantenonboarding-ervaring om mensen te leren hoe ze met je product moeten omgaan of van je dienst gebruik kunnen maken.

 

Klantenservice video’s
Verbeter je klantenservice door uitleganimaties te ontwikkelen voor de meest gestelde vragen en deze aan te bieden in het help” gedeelte van je website.

Veelgestelde vragen

Animatie is enorm breed inzetbaar. Denk aan klant onboarding, online advertenties, webcontent, sociale media, en e-mailmarketing. Animatie is namelijk veelzijdig in te zetten en past bij iedere fase van de klantreis. Wat hebben animaties van al deze uitingen met elkaar gemeen? Jouw boodschap wordt op een eenvoudige begrijpbare manier over gedragen aan jouw doelgroep. Dit resulteert in een flinke verhoging van je rendement. Een animatie verdient zichzelf dan ook veelal meerdere malen terug.

Lees meer over de voordelen van animatie

De doorlooptijd van een animatie ligt gemiddeld rond de 3 weken. Maar indien je een krappere deadline hebt, dan is het ook mogelijk op dit proces te versnellen en zo de animatie in een kortere tijd te ontwikkelen. Het is dan natuurlijk wel van belang dat er snel feedback gegeven wordt gedurende de verschillende feedback momenten in het proces.

De kosten van een animatie video zijn afhankelijk van een aantal factoren. Zo bepaalt de stijl van de animatie een groot deel van de kosten, maar denk ook aan de lengte van de animatie. Wil je gebruik maken van eenvoudige animatie technieken of uitgebreidere technieken?

Feis Animation biedt drie animatie pakketten aan. Benieuwd wat de een animatie laten maken kost? Selecteer dan het pakket die het beste aansluit bij jouw wensen, zakelijke doelen en doelgroep om een offerte op te vragen.

Een uitleganimatie is een marketing video van tussen de 30 en 120 seconden lang. Deze wordt ingezet om jouw boodschap, product, service of bedrijfsconcept over te brengen aan je doelgroep. Het gebruik van animatie stelt bedrijven instaat om een aantrekkelijke elevator pitch te creëren, zich te onderscheiden van de concurrentie en de klankbetrokkenheid te vergroten door middel van toffe illustraties en personages met een uitnodigende verhaallijn. Zo komt jouw boodschap ècht over.

Jazeker, jij bent tenslotte expert op inhoudelijk gebied. Indien nodig schaven wij de tekst bij zodat deze perfect bij de animatie past.

Het is voor ons van belang dat we een aantal bestanden aangeleverd krijgen. Deze gebruiken we in het ontwerp van de animatie. Dit zijn:

  • Stijlgids van het bedrijf (indien beschikbaar)
  • De kleurcodes en het lettertype
  • Logo als vector. (Dat kan zijn een .EPS of een .Ai bestand)

Een ideaal videoscript van 60 seconden bestaat uit ongeveer 150 woorden of zelfs minder. Met deze hoeveelheid woorden kun je alle belangrijke product- of service kenmerken laten passeren. De pitch bevat meestal voldoende informatie om de interesse van de kijker op te wekken en ze niet te vervelen met lange uitleg. Videos van 60 seconden presteren het beste in de wanneer je klant zich nog aan het oriënteren is.

Een middellange animatie is doorgaans 90seconden. Dit is voldoende tijd om het probleem van de klant te noemen, de oplossing te bieden en te laten zien hoe je product, dienst of merk dit effectief kan aanpakken.

Het script van een 90 seconden durende uitleganimatie bestaat uit ongeveer 180 tot 240 woorden, afhankelijk van de spreeksnelheid die je kiest. Feis Animations raad echter aan om niet meer dan 200 woorden te gebruiken, omdat dit het meest optimaal is en de kijker geen cognitieve overbelasting ervaart.

Projecten die je
voor gingen

Hulp nodig bij het overbrengen van jouw boodschap?