Vereniging-NLT | Digital Heroes Challenge

Worden jullie de Digital Heroes van 2023 - 2024?

De uitdaging

Feis Animations heeft met trots de opdracht gekregen van Vereniging-NLT om een boeiende promo animatie te ontwikkelen voor de Digital Heroes Challenge.

Onze missie was duidelijk: een inspirerende animatie creëren die de deelnemers van de Digital Heroes Challenge motiveert en aanspoort om hun creatieve en slimme vaardigheden te tonen. Met oog voor detail en een combinatie van visuele elementen hebben we een video gemaakt die de essentie van de challenge weergeeft en de deelnemers aanspoort om hun digitale talent te tonen.

Deze promo animatie belicht de opwinding, het potentieel en de beloningen van de Digital Heroes Challenge. Het toont de vrijheid die de deelnemers hebben om hun favoriete nlt-module te kiezen en een coole digitale add-on te bouwen of te ontwerpen. Of het nu gaat om het creëren van een app, het ontwerpen in de metaverse, het maken van een 3D-print, het produceren van een vlog, blog of podcast – de mogelijkheden zijn eindeloos!

Het ontwerp van onze robotvriend

Toen de aanvraag voor deze animatie binnenkwam, was het verzoek om de karakters een genderneutrale uitstraling te geven. Al snel kwamen we op het idee om de hoofdpersonen te transformeren naar mascottes, en gezien het onderwerp van de “Digital Heroes Challenge” was de keuze voor een robot snel gemaakt.

Het ontwerpen van een personage is meestal een standaard proces. We weten immers allemaal hoe een mens eruitziet, dus het is slechts een kwestie van de juiste visuele uitdrukking vinden.

Bij het ontwikkelen van een mascottepersonage is dat echter anders. Een mascotte kan werkelijk van alles zijn! Maar hoe ziet dat er dan precies uit?

Het eerste ontwerp (blauw) van het robotpersonage was zeer geabstraheerd. Het had een groot hoofd, een klein lichaam en relatief lange, organische vormen die armen voorstelden. 

Dit ontwerp werd door de doelgroep als “lauw” ontvangen. Het was te schattig en ontbrak “pit”!

Het tweede ontwerp (rood) was geïnspireerd op een zorgrobot. Het was meer menselijk en anatomisch correct. 

Nadat we een ontwerp hadden waar de klant tevreden mee was, begonnen we met het zoeken naar de juiste stijl en kleurenschema.

Durf te kleuren

Bij het ontwikkelen van de animatie voor de Digital Heroes Challenge werden we geconfronteerd met een uitdaging wat betreft de look and feel van de illustraties. Hoewel we normaal gesproken werken met de brandcolors van onze klanten, leverde dit keer de zachte kleuren een gebrek aan impact op. 

Om de visuals tot leven te brengen en de energie van de Digital Heroes Challenge over te brengen, besloten we een nieuw kleurenpalet te verkennen. Met stoere en verzadigde kleuren kregen de visuals de gewenste kracht en dynamiek.

Beelden
die spreken

Verhalen tot leven gebracht

Bij het creëren van de animatievideo voor de Digital Heroes Challenge wilden we de robotkarakters tot leven brengen met levendige en expressieve bewegingen. Daarom hebben we gebruik gemaakt van geavanceerde animatietechnieken, zoals Inverse Kinematics (IK) en een uitgebreide character-rig.

Met behulp van IK konden we de bewegingen van de robotmascotte op een realistische en natuurlijke manier animeren. Het stelt ons in staat om de posities van de handen, armen en benen op een interactieve manier te bepalen, waarbij de rest van het lichaam automatisch wordt aangepast om een vloeiende en geloofwaardige beweging te creëren. Dit gaf de robotkarakters de mogelijkheid om dynamische en expressieve poses aan te nemen, waardoor ze tot leven kwamen in de animatie.

Daarnaast hebben we een uitgebreide character-rig ontwikkeld, wat ons meer controle gaf over de bewegingen en de animatie nog verder verfijnde. Met de rig konden we specifieke eigenschappen en details van de robotkarakters manipuleren, zoals gezichtsuitdrukkingen, lichaamshoudingen en subtiele nuances in beweging. Hierdoor konden we de persoonlijkheden van de mascottes naar voren brengen en hun interactie met de omgeving en andere personages versterken.

Wil je ook een animatie als Digital Heroes challenge?