Interesse in een animatie?

Wil je een animatie aanvragen? Of heb je een vraag? Neem dan contact op! Wij nemen binnen 72 uur contact met je op. 

Feis Animations staat klaar om met jou mee te kijken wat voor jou de passende oplossing is om je zakelijke doelen te behalen! 

interesse in een animatie? neem dan snel contact op!

Interesse in een animatie

Veel gestelde vragen

Een uitleganimatie is een marketing video van tussen de 30 en 120 seconden lang. Deze wordt ingezet om jouw boodschap, product, service of bedrijfsconcept over te brengen aan je doelgroep.

Het gebruik van animatie stelt bedrijven instaat om een aantrekkelijke elevator pitch te creëren, zich te onderscheiden van de concurrentie en de klankbetrokkenheid te vergroten door middel van toffe illustraties en personages met een uitnodigende verhaallijn. Zo komt jouw boodschap ècht over.

We staan klaar om je te helpen bij elk communicatieprobleem dat je ervaart. Dit kan variëren van het lanceren van een nieuw product op de markt, het uitleggen van een nieuwe dienst aan je doelgroep, tot het verduidelijken van een nieuw beleid aan je huidige werknemers.

Animatie is een bijzonder effectieve manier om jouw boodschap helder en doeltreffend over te brengen!

Studies tonen aan dat 85% van de mensen eerder geneigd is een product te kopen na het bekijken van een uitleganimatie en dat ze 20% meer bezoekers converteren naar klanten dan alleen tekst.

Dit betekent dat het maken van uitleganimaties meer verkoop zal genereren. Ze zijn effectief omdat een eenvoudig verhaal duidelijke communicatie levert waar zakelijke klanten zich gemakkelijk mee kunnen identificeren.

Bij Feis Animations kunnen we met uitleganimaties complexe concepten vereenvoudigen en ervoor zorgen dat we de aandacht van het publiek trekken.

De kosten voor het laten maken van een uitleg animatie variëren tussen €1650 en €5000,-. Dit tarief is voor één video, maar de prijs varieert op basis van de project omvang, complexiteit en duur van de geanimeerde video’s. Kortere video’s hebben lagere productiekosten.

Wat je budget ook is, bij Feis Animations bieden we hoogwaardige visuals en animatie zodat de animatie video uitermate geschikt is om jouw boodschap over te brengen.

Meer informatie over de kosten kun je hier vinden.

Er zijn vele verschillende stijlen uitleganimatie, echter focussen we bij Feis Animatioins ons op 2D vector animaties. Gelukkig is er binnen deze 2D animaties nog een wereld aan keuze mogelijkheden van hoe dat deze eruit ziet. Werken we met iconen, shapes en teksten, of juist met karakters in een scene? En hoe zien de visuals eruit?

Dat is afhankelijk van de boodschap die je wilt overdragen. Bij Feis Animations zorgen we ervoor dat hij altijd aansluit bij jouw bedrijf.

Om een uitleganimatie te maken, begin je met het schrijven van de voice-over tekst gevolgd door een Audio-Visuele breakdown, om duidelijke te hebben wat er gezegd wordt en wat we zien. Hierna volgt het ontwikkelen van de visuele stijl. Daarbij sluiten we aan bij de huisstijl van jou bedrijf. Nu het duidelijk is wat we zien en hoe dat eruit ziet, ontwikkelen we het gehele storyboard. De voice-over wordt opgenomen en dan kunnen we starten met animeren. Natuurlijk is er altijd ruimte om feedback te geven om ervoor te zorgen dat de video aansluit bij jouw wensen.

Meer informatie over het creatie process kun je hier vinden

Jazeker, het overgrote deel van klanten van Feis Animations kiezen ervoor om zelf een voice-over tekst te schrijven. Ze zijn zelf tenslotte expert op inhoudelijk gebied. Indien nodig schaven wij de tekst bij zodat deze perfect bij de animatie past.

Feis Animations produceert uitleg animaties die meestal 60 tot 90 seconden duren. Langer of korter kan ook, maar het is essentieel om een balans te vinden tussen de hoeveelheid waardevolle informatie je wilt verstrekken en het vasthouden van de aandacht van de kijker gedurende de hele uitleg animatie.

Ja, uitleganimaties worden vaak gebruikt voor marketingdoeleinden om een bedrijfsproduct, -service, -website of -merk te promoten. Je kunt het plaatsen op marketingkanalen om het publiek aan te trekken en een product op een boeiende manier uit te leggen.

De doorlooptijd van een animatie ligt gemiddeld rond de 4 weken. Maar indien je een krappere deadline hebt, dan is het ook mogelijk op dit proces te versnellen en zo de animatie in een kortere tijd te ontwikkelen. Het is dan natuurlijk wel van belang dat er snel feedback gegeven wordt gedurende de verschillende feedback momenten in het proces.

Animatie is enorm breed inzetbaar. Denk aan klant onboarding, online advertenties, webcontent, sociale media, en e-mailmarketing. Animatie is namelijk veelzijdig in te zetten en past bij iedere fase van de klantreis. Wat hebben animaties van al deze uitingen met elkaar gemeen? Jouw boodschap wordt op een eenvoudige begrijpbare manier over gedragen aan jouw doelgroep. Dit resulteert in een flinke verhoging van je rendement. Een animatie verdient zichzelf dan ook veelal meerdere malen terug.

Lees meer over de voordelen van animatie

Het is voor ons van belang dat we een aantal bestanden aangeleverd krijgen. Deze gebruiken we in het ontwerp van de animatie. Dit zijn:

  • Stijlgids van het bedrijf (indien beschikbaar)
  • De kleurcodes en het lettertype
  • Logo als vector. (Dat kan zijn een .EPS of een .Ai bestand)

Heb je interesse in een animatie? Dan kan je direct contact met ons opnemen!

Je kunt ook je aanvraag verder specificeren door het een referentie video uit het portfolio te linken, of aan te geven welke van de drie animatie paketten  te kiezen.

Twijfel je nog over wat het beste bij je past? Bekijk dan de tarieven pagina voor meer informatie. Of stuur gewoon een berichtje!