Dynamic Credit | Verhuurders hypotheek

Een Dynamic Verhuurhypotheek aanvragen? Zo werkt dat.

De uitdaging

Dynamic Credit verstrekt verhuurhypotheken aan consumenten. Hiermee kan je, als je een beetje goed verdient of veel eigen vermogen hebt vanwege bijvoorbeeld een schenking/erfenis, een tweede/derde/vierde huis kopen om te verhuren.

Soms zijn dit ouders die een huis kopen voor hun kind, andere zijn kinderen die juist hun ouders financieel willen steunen. Nog vaker zijn dit gewoon ondernemers of veelverdieners die een extra bron van inkomsten zoeken.

Omdat ze alleen consumenten bedienen, hebben deze mensen vaak gebrekkige kennis over het financieren van vastgoed. Maar ook voor de hypotheekadviseurs die hun helpen is dit een relatief nieuwe markt.

Om het leven van de klanten, adviseurs en het klantcontactcentrum van Dynamic Credit makkelijker te maken, is er de wens om een animatie video te ontwikkelen die helderheid schept over het aanvraagproces.

Het ontwikkelen
van een stijl

Het bedrijf, Dynamic Credit, heeft een moderne huisstijl. Veel witruimte, een bold lettertype en een ondersteunend kleur verloop die de verschillende facetten van het bedrijf een eigen uitstraling geeft. In het geval van deze video betreft het een oranje kleurverloop. Daarnaast wordt de huisstijl ondersteund met verschillende lijn-iconen.

De kleur samen met het lijngebruik is een uitermate goed uitgangspunt voor de visuele stijl van de animatie. Iconen zijn ideaal om een complex proces te verbeelden. 

Visualisatie van
het verhaal

Ondanks dat de platte iconen uitermate geschikt zijn om een complex proces te verbeelden kan dit saai overkomen. Zo ontstond het idee om de handelingen die benoemd worden in de voice-over zo veel mogelijk te verbeelden met handen die interactie hebben met de iconen.

Daarnaast geeft het voldoende rust om de benodigde berekeningen te verbeelden zonder te veel fratsen.